Preskoči na vsebina

Metilizotiazolinon (MI)

Za ohranjanje izdelkov za dom in osebno nego v dobrem stanju uporabljamo konzervanse: brez njih bi jih lahko pokvarile bakterije, kvasovke in plesni. 

Metilizotiazolinon (MI) je pogost konzervans, ki se uporablja v industriji osebne nege, vendar se danes pojavljajo pomisleki, da lahko pri nekaterih ljudeh sproži alergije. MI smo odstranili iz velike večine naših izdelkov za osebno nego, ki se ne izpirajo. Pri izdelkih za osebno nego, ki se izperejo, globalno znižujemo raven MI, da zagotovimo izpolnjevanje novih regulativnih zahtev.

V naših izdelkih za osebno nego je prisotnost MI označena na seznamu sestavin, tako da se lahko vsaka oseba, ki je alergična na MI, uporabi izdelka izogne. Znanstveni razvoj bomo spremljali še naprej, da bi tako zagotovili, da so vsi naši izdelki varni, učinkoviti in v celoti skladni z regulativnimi zahtevami.

Odgovori na vaša vprašanja

Kaj je MI?

MI je bistra, brezbarvna tekočina, topna v vodi. MI povečuje varnost in rok uporabnosti izdelkov s preprečevanjem rasti bakterij in kvasovk. Brez konzervansov, kot je MI, bi lahko izdelki začeli neprijetno dišati, spremenili barvo ali pa bi se pojavile plesni, ki lahko proizvajajo zdravju škodljive toksine.

Ali MI povzroča alergije?

Večina ljudi, ki uporabljajo izdelke z MI, nima alergijskih reakcij. Po tem, ko so dermatologi izrazili zaskrbljenost, da MI lahko sproži kožne alergije pri vedno večjem številu ljudi, je naše Središče za zagotavljanje varnosti in okolja (SEAC) pregledalo vse ustrezne klinične podatke. Posledično ga postopoma opuščamo pri izdelkih za osebno nego, ki se ne izpirajo, in zmanjšujemo vsebnosti v izdelkih za osebno nego, ki se izpirajo.

Umivanje-namiljenih-rok