Preskoči na vsebina

Petrolatum, bolj znan kot vazelin, se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih in izdelkih za osebno nego ter ima edinstveno vlažilno sposobnost za razliko od mnogih drugih mazil in krem.

Edinstvena vlažilna sposobnost vazelina je drugačna od mnogih drugih mazil in krem, od katerih se nekatere samo usedejo na površino kože ali prehitro vstopijo in izstopijo iz kože.

Originalni vazelin družbe Unilever, Vaseline® Jelly, pomaga pri celjenju suhe kože z zadrževanjem vlage in ustvarjanjem zaščitne plasti pod površino kože. Vaseline® Jelly z zadrževanjem vlage pomaga pri težavah, kot je luskasta koža ali koža, ki se lušči, in pospeši naravno okrevanje kože.

Izdelki za osebno nego, ki vsebujejo vazelin, imajo dolgo zgodovino varne uporabe, Vaseline® Jelly pa je že več kot 145 let zanesljiva stalnica v družinskih kopalniških omaricah. Današnji Vaseline® Jelly je trikrat prečiščen in ima številne zaščitne in preventivne namene, od lepotilne uporabe do nege dojenčkov.

Odgovori na vaša vprašanja

Od kod prihaja vazelin?

Sredi 19. stoletja so delavci na prvih naftnih poljih v ZDA odkrili želeju podobno snov, ki je nastajala na njihovih ploščadih, in jo začeli uporabljati kot mazilo za ureznine in opekline. Kemik Robert Chesebrough je odkril, kako to snov – petrolatum – destilirati v lažjo, prečiščeno različico, ki jo je tržil kot Vaseline® Jelly. Od takrat je Vaseline® Jelly postal izjemno priljubljen zaradi svoje učinkovitosti tako pri samostojni uporabi kot pri uporabi v obliki sestavine v kozmetiki in izdelkih za osebno nego.

Ali je varno uporabljati izdelke za osebno nego Unilever, ki vsebujejo vazelin

Da. Vazelin, ki ga uporabljamo, je visoke čistosti in izpolnjuje farmacevtske standarde. Je učinkovit, obsežno preverjen in varen za redno uporabo. To stališče podpirajo številni regulativni in zdravstveni organi, vključno z Uradom za hrano in zdravila, agencijo, odgovorno za nadzor varnosti hrane in zdravil v ZDA, ki vazelin priznava kot sredstvo za zaščito kože brez recepta.

Ženska-poljublja-dojenčka-po-stopalih

Poveljnik Robert Peary, splošno priznan kot prvi človek, ki je dosegel severni tečaj, je med svojo ekspedicijo leta 1909 vzel s seboj Vaseline® Jelly, da zaščiti svojo kožo, ker vazelin ni zmrznil.