Preskoči na vsebina

Natrijev hipoklorit

Natrijev hipoklorit se uporablja v naših izdelkih za gospodinjstvo, ker je močno in hitro delujoče razkužilo, ki se bori proti širokemu spektru mikroorganizmov, vključno z bakterijami in virusi.

Natrijev hipoklorit je aktivna sestavina v večini gospodinjskih belil. Mikrobe uničuje že pri zelo nizkih koncentracijah in je odličen pri odstranjevanju madežev in neprijetnih vonjav. Številne znanstvene študije so pokazale, da je varen, če se uporablja v skladu z navodili na etiketi izdelka. In ker belilo skoraj v celoti razpade v sol in vodo, ga lahko varno vlijete v odtok.

Odgovori na vaša vprašanja

Zakaj Unilever uporablja natrijev hipoklorit?

Natrijev hipoklorit uporabljamo, ker je zelo učinkovit način za uničevanje najrazličnejših škodljivih mikroorganizmov, kot so bakterije, virusi in glive. Deluje že pri zelo nizkih koncentracijah – zato se pogosto uporablja za čiščenje pitne vode in vzdrževanje higiene bazenov.

Ali je natrijev hipoklorit varen?

Da, če se uporablja v skladu z navodili na etiketi izdelka. Če se uporablja nepravilno, lahko natrijev hipoklorit povzroči draženje kože in oči, zlasti če ni razredčen. Zato je pomembno, da izdelke za beljenje shranjujete in uporabljate previdno, pri čemer se izogibajte stiku s kožo in pazite, da vam ne pljusknejo v oči – kot je razloženo na etiketah izdelkov. Prav tako je pomembno, da belila ne mešate z amoniakom, kislinami ali drugimi čistili. Mešanje belila z običajnimi čistilnimi sredstvi lahko povzroči resne poškodbe.

Ali je natrijev hipoklorit varen za okolje?

Po uporabi se natrijev hipoklorit hitro razgradi ter tvori sol in vodo. Različni podrobni znanstveni pregledi kažejo, da je običajna domača uporaba natrijevega hipoklorita varna za okolje.

Kateri izdelki Unilever vsebujejo natrijev hipoklorit?

Natrijev hipoklorit vsebujejo nekatera naša gospodinjska razkužila, kot je Domestos.

Brisanje-mize-s-pršilom-v-roki

Ali ste vedeli?

Večina sistemov za čiščenje vode v ZDA in Evropi uporablja hipoklorit za čiščenje pitne vode že skoraj 100 let.